Impressie contactavond 14 januari

De eerste clubavond in het nieuwe jaar.

Na al het geknal en de sterren die niet meer zichtbaar waren door de oudjaars-sterrenregen, kregen we deze avond een heel andere kijk op licht en donker voorgeschoteld. Bij het binnenkomen eerst maar de allerbeste wensen voor dit jaar aan elkaar doorgeven. En bij Ireen een bakje koffie ophalen, oliebollen waren er niet maar wel heel smakelijke andere bolletjes, die gingen er goed in.

Nadat eenieder weer aan elkaar gewend was vroeg de voorzitter de aandacht. Alfred sprak ook de beste wensen uit voor dit nieuwe jaar, maar wilde toch ook even terugkijken naar het afgelopen jaar. Niet voor iedereen is het gemakkelijk wat jezelf of je naaste kan overkomen. En hij blikte even terug op de vernieuwende “Natuurvriend”, die we met elkaar waar gaan maken. Daarna gaf hij het woord aan Jos Koster met zijn presentatie over Aquariumfotografie.

Jos deed dat op een zeer open manier waardoor er gemakkelijk tussendoor vragen gesteld konden worden. En ik maar aantekeningen maken van wat daar allemaal getoond werd, en ik was niet de enige die dat deed. Wat bij mij het meeste in het geheugen bleef hangen was ‘het juiste moment’ een vis moet een keer omkeren in het aquarium en dat kan het juiste moment zijn om je plaatje te schieten. Maar toen dacht ik aan een ander moment, n.l. wanneer een vis lekker aan het eten is. En daarvan heb ik een foto gemaakt en vermoedelijk is dit een bijzondere opname.

 

door Jan van der Poel

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.