Vraag en aanbod

Het lidmaatschap van een aquarium- en terrariumvereniging heeft als voordeel dat de uitwisseling van planten en dieren relatief gemakkelijker wordt. Dat is bij onze vereniging niet anders.

Als je planten of dieren 'over' hebt of iets bepaalds zoekt, kun je een mailtje sturen naar Melissa Rijnbeek (pr@latv-denatuurvriend.nl). Zij coördineert de uitwisseling van planten en dieren binnen de vereniging. Indien nodig kunnen planten en vissen worden opgevangen in een aparte, kleine bak achter de grote aquaria in de Hortus botanicus.

Op deze webpagina kun je vraag en aanbod laagdrempelig volgen. We plaatsen hier welke planten en dieren beschikbaar zijn in de genoemde 'Hortus'-bak of bij iemand thuis én we laten zien waar vraag naar is.

Deze pagina wordt met regelmaat ververst zodat het altijd een 'up-to-date' overzicht bevat. Op dit moment (stand 1-10-2019) worden de beschikbare planten en dieren in de kleine 'Hortus'-bak geïnventariseerd. Het overzicht wordt hier binnenkort gepubliceerd.

Aangeboden
3 Maanvissen, 1 Amatitlania altoflava (cichlide), 8 Melanotaenia lacustris, 3 Botia sidhimunki, 1 Siamese algeneter goud (albino)
Op te halen bij de Hortus Botanicus Leiden
Aquariumachterwandjes (ca. 30x40cm), nieuw, gemakkelijk te verzagen, ca 10 stuks. (Gratis af te halen.)
Op te halen bij Aaf Verkade. Voor het ophalen graag eerst een afspraak maken, ze is bereikbaar via de mail: info@onderwaterinleiden.nl
Gevraagd
De volgende zoetwater en aan 17 graden gewende (grachten)vissen zoeken t/m september een logeeradres. Kunnen incl. hun aquarium met alle toebehoren afgeleverd worden (regio Leiden e.o.).
- Ruisvoorns (2x15 cm)
- Aal (2x45cm, niet samen te houden ivm aalnijd, nog afkomstig uit de AquaHortus!)
- Vetje, bittervoorn en rivierdonderpad (ca. 4cm), incl. quagga/driehoeksmosselen en div. soorten waterslakken in één verlichte bak.
- Zeelten (3x15 cm)
- Chinese wolhandkrab ‘Boksi’ (vrouwtje)
En één brak- en warmwatersoort: de Aziatische kogelvis (Tetraodon nigroviridis, 3 x 5 cm), ook incl bak en toebehoren, indien gewenst.

Vanwege een verbouwing zoeken de volgende vijvervissen een logeeradres t/m september:

- Ca. 10 Grijze karpers (jongen van de Hortuskarpers), lengte 10-40 cm. Je mag er ook minder nemen.
- 4 goudvissen (sommige met waaierstaart, 3 oranje en 1 witte), lengte 25 cm
- 1 zilverwinde (nog uit de AquaHortus!), lengte ca. 30cm
- 2 Zeelten (lengte ca. 20 cm)
- Overige vis (riviergrondel en pos, geloof ik, daar komen we achter zodra we de vijver leeggeschept hebben!)
Op te halen bij Aaf Verkade. Geïnteresseerden kunnen voor meer uitleg kijken op haar nieuwsbericht logeervissen. Ze is bereikbaar via de mail: info@onderwaterinleiden.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.