Impressie contactavond 8 oktober

8 oktober 2019
De eerste ontspanningsclubavond met het nieuwe bestuur.
Mooi aantal leden en een introducee, we werden welkom geheten door Alfred (voorzitter).
Hij had wat mededelingen over Vivarium beurs, waar o.a. de uitslag van de landelijke keuring wordt gepresenteerd. Verder een uitnodiging om deel te nemen aan de komende verenigingskeuring.
En we kregen de vernieuwde website gepresenteerd, kort en bondig. Daar gaan we thuis nog eens nader kennis mee maken.

Op het programma stonden presentaties door twee leden.

Rikus kreeg het woord en hij pakte uit met een mooi verhaal over hoe hij aan de hobby was gekomen. De woonkamer in zijn woning heeft een wand die uitstekend geschikt bleek te zijn voor een 2-meter bak. Aan de andere kant van deze binnenmuur bevindt zich de keuken. Hierdoor kreeg hij het idee om water aanvoer en water afvoer door deze muur te laten gaan t.b.v. het aquarium, een uitdaging!

 

Aan de binnenkant gebeurde ongeveer hetzelfde. Filteropeningen in de wand naar een vrije ruimte daarachter. Uiteindelijk bezet met o.a. Diamantzalmen en Maanvissen die regelmatig eitjes afzetten, met jongen tot gevolg.

In de pauze werd weer veel kennis uitgewisseld en enkele leden hadden planten meegebracht die weer een nieuwe plek gaan krijgen.

Daarna kwam Marco met zijn verhaal over de hobby.
Een heel andere uitvoering van de hobby, Aquascaping genaamd.
Zelf noemt hij het een poging, maar in zijn 80 cm bak speelt zich dit goed af. Hij maakte daarvoor een model van karton en daarin plaatste hij stenen en takken om zo van te voren de juiste inrichting te achterhalen.

De oorspronkelijke lichtkap verving hij door een zelfgemaakt exemplaar met led verlichting en aan de bovenkant voorzien van een klepje met daarin weer een voorziening om een voerderautomaat te kunnen plaatsen.

De beplanting bestaat hoofdzakelijk uit moerasplanten en het visbestand is aan de ruime kant. Hierdoor is een stevige filtering een noodzaak. Maar de techniek is ook zijn hobby.

Jan van der Poel

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.